Tapa amb papallona

Sé que m’ha costat molt (he tingut molta faena de final de trimestre), però per fi arriba la tapa del projecte de les papallones.

Material per fer la base: una capsa tamany Din-A4, cartolina, pintura de 5 colors diferents, 10 boletes de cristal, pots de plàstic, 5 forquilles o culleres, tovalloletes (pel que puguera passar…)

Primer hem de col·locar un full de cartolina en la capsa. Cobrim bé de pintura les diferents boletes (2 per color) i les tirem damunt de la cartolina.
Comencem a moure la capsa en diferents direccions.

Quan per fi ens agrada la composició, deixem de moure la capsa, llevem la cartolina i la deixem eixugar.
Material per fer la papallona: Plantilla en forma de papallona, cartolina negra, pintura taronja, esponja, pot de plàstic, purpurina amb pegament, tisores i pegament.

La faena del mestre és preparar la plantilla: la podeu fer amb diverses cartolines juntes o dibuixar-la en un cartró (el meu error va ser fer-la en una cartolina i de tant que la gastavem es va començar a trencar i era més difícil aguantar-la per que no es movera). També podeu dibuixar-la amb menys detalls per a que aguante més i retallar-la amb cutex.


Col·loquem la plantilla en la cartolina negra (podem ajudar-se de bluetack per aguantar-la) i amb l’esponja a mode de tampó omplir de pintura tota la papallona. Retirem la plantilla i ho deixem eixugar.

Col·loquem la purpurina allà on més ens agrade i deixem una altra volta que s’eixugue.

Retallem la papallona, la dobleguem un poc per les ales i l’enganxem a la base només pel cos (també podríem intentar que la punxaren els xiquets/es si tenim temps).
I JA TENIM LA NOSTRA TAPA!5 thoughts on “Tapa amb papallona”

  • Quina tapa més xula. Segur que s'ho van passar pipa amb la caixa i les boles. Quina currada amb la papallona. Si em permets et dono un consell: quan facis plantilles per treballar amb pintura fes servir fulls de plastificar. Pots ficar el dibuix dintre i després de plastificar retalles o bé plastifiques i després amb un permanent fas el dibuix i retalles. D'aquesta manera et durarà molt més temps i la podràs netejar i fer servir en altres ocasions.
    Gràcies per compartir.

  • Tens raó! Això m'ho van dir també quan ja la tenia acabada. És molt millor si es fa amb fulls de plastificar. Gràcies per comentar-ho, se m'havia oblidat per complet escriure-ho a l'entrada!

  • Una tapa genial. Joper a pintar samarretes, vaig fer les plantilles amb radiografíes que ja no em servien. Un blog magnífic. Gràcies.

  • M'encanta la tapa!!! Superxula i original!!! Gràcies per compartir-la. Pel que fa a les radiografies m'han comentat que no es bo fer-les servir ja que contenen radiació i de fet no es bo tenir-les ni a classe. Això m'han dit.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *