L’arbre del nostre nom

Aquesta és una idea genial de MªÀngels Trimiño:

Hola Estrella!
M’agradaria compartir una activitat plàstica, amb motiu de l’any internacional de l’arbre, que té molta relació amb el tema.
És una activitat que en primer lloc pot semblar plàstica, de manualitat, i sí, així ho és, però també és una manera de treballar el propi nom, i sobre tot la part més analítica, les lletres que el composen. També és una activitat que dóna peu a treballar la noció de quantitat, i amb una cosa tant propera als nens com és el nom propi, la quantitat de lletres que té el nostre nom i el dels companys. Treballem també una part emocional com és la representació del propi nom en un arbre, representatiu de la natura i la vida.

L’activitat es realitza amb els següents materials:
  •  fang de color blanc, 
  • filferros de colors, 
  • fulls de plàstic transparents, 
  • i retoladors permanets.
L’activitat consisteix en fer un suport de fang, que en aquest cas, representarà el troc de l’arbre.
Seguidament s’agafen tants trocets de filferros de colors com la quantitat de lletres que té el propi nom.
A aquests filferros se’ls dóna forma, lliurement, i es claven al fang encara tou. Aquests representen les branques de l’arbre.
Per últim les fulles les representem amb petites formes fetes amb fulls de plàstic transparent, on escriurem les lletres del nostre nom, una a cada fulla.
Aquestes últimes les enganxem a la punta del filferro de colors. No cal que les lletres estiguin ordenades, així serà també un joc, on a simple vista podem endevinar a qui pertany l’arbre.
D’aquesta manera ens quedarà un arbre, que he anomenat: “L’Arbre del Nostre Nom”.
Espero que us agradi.

MªÀngels
M’encanta perquè es treballen un munt de coses. Una gran aportació!


3 thoughts on “L’arbre del nostre nom”

  • Tal i com vaig comentar fa unes setmanes, la meva paral·lela i jo ens hem decidit a fer aquest arbre tan original. Hem començat aquesta setmana i ens estan quedant uns arbres fantàstics. A veure si podem fer alguna foto i us la passarem… De nou moltes gràcies per compartir idees tan originals amb els altres mestres…

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *