Proposta “Primers dies d’escola” per P4

Els primers dies són molt importants per als nostres alumnes, sobretot si encara no coneixen a la mestra que tindran. Des de “El racó de l’infant” ens han proposat que enviem les nostres idees per començar el curs amb bon peu. I clar, no podia deixar passar l’oportunitat per participar! (Per cert, us anime a que ho feu també vosaltres, segur que teniu propostes fantàstiques.)
Enguany seré tutora de P4 i he estat pensant com planificar el primer dia. El que sempre faig és començar amb una rotllana, tots sentats en terra, i fer una assemblea. En ella, els explique qui sóc, alguna cosa que m’agrada fer i també com he passat l’estiu. Després els anime a que facen el mateix, dient-los, si és necessari, el principi de cada frase: “Em dic…”, “El que més m’agrada és…”, “Aquest estiu he…”, etc. Així, poc a poc ens anem coneixent.
Després els explique les diferents rutines que farem tots els dies: passar llista, mirar el temps, data, etc. I que hi hauran diversos encarregats per a cada tasca.
Finalment, observem els diferents cartells que hi han penjats a l’aula i parlem sobre el què veiem en ells.
Quan hem acabat l’assemblea és hora de triar el lloc per sentar-se. Es pot fer de dues formes:
  • Si la mestra no coneix als alumnes, són ells mateixos els que van triant la taula (o color) que més els agrada.
  • Si la mestra els coneix, pot col·locar-los directament o fent algun tipus de joc, com donar-los un gomet a cada alumne i buscar la taula que siga del mateix color.
D’aquesta manera ja coneixen el seu lloc de treball i se’ls pot presentar la primera fitxa. He creat algunes per utilitzar-les eixos primers dies.

Si necessitem més fitxes, al bloc “Ses meves feinetes” també hi ha unes quantes molt xules relacionades amb l’estiu.
Bé, això és tot de moment ^_^


2 thoughts on “Proposta “Primers dies d’escola” per P4”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *