Una orla per escoltar, una orla diferent

Carme de “Fer de mestres” va publicar fa uns dies una entrada molt interessant per realitzar una orla alternativa: Escoltem l’orla de fi de curs (II). I ella mateixa s’ha oferit per compartir-la en aquest bloc:
Vull compartir amb tu i els teus blocaires l’Orla per Escoltar. Crec que és un recurs poc utilitzat i segurament útil per a mestres amb alumnes que per alguna discapacitat no poden gaudir de l’orla convencional o per a qui vulgui viure l’experiència de compartir amb els infants la tecnologia del món sonor amb la gravadora digital.

Bàsicament es tracta de gravar els alumnes: han de saludar, presentar-se, explicar què han aprés durant el curs, què els ha agradat més de fer i cantar una cançó amb la resta de companys/es. Després la mestra grava unes frases de comiat. Finalment, es fa un muntatge amb tot per poder donar-lo a les famílies amb un CD o penjar-lo al bloc d’aula.

Com bé diu Carme, es poden apreciar els diferents nivells d’adquisició de llenguatge oral. És un recurs interessant pels mestres perquè ajuda a realitzar l’avaluació de la parla i poder detectar els infants que mostren dificultats a l’hora d’articular alguns sons.


Per més informació, visiteu el seu article: Escoltem l’orla de fi de curs (II).4 thoughts on “Una orla per escoltar, una orla diferent”

 • Els nens i nenes que van fer aquesta orla al arribar a la meva tutoria de P3, ara que acaben sisè, han volgut repetir-la com regal de comiat. Els divertia tant escoltar les seves veus…
  Cadascú explicava una anècdota dels seus anys passats a l'escola. Fantàstica!!!
  Carme

 • Soc la mare d'aquell alumne invident de la Carme, va ser una idea fantàstica com la majoria de les que té la Carme, una gran mestra i una gran persona!
  Encara l'escoltem de tant en tant i ens emocionem tota la família.
  Ara, emocionats també, acabem 6è, tanquem una etapa i n'obrim una altra de nova a l'insti, es fan grans!
  Gràcies Carme i gràcies a totes les/els mestres que teniu interès per millorar dia a dia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *