La primavera de Mercedes

La nostra fidel col·laboradora Mercedes Piqueras ens torna a mostrar el seu art per fer decoracions a les nostres escoles. Aquestes són diverses feines que ha fet per la Llar d’infants La Marieta de Sant Quirze del Vallés. Veureu quina sort que tenen allà amb la Mercedes!
Aquesta vegada he treballat molt amb materials de paper superposats per capes. Dóna una vistositat que no proporcionen les pintures.

L’óssa està feta amb pintures gouche en paper de 370 gr. per a aquarel·la, i està superposada per a que tinga relleu.

Les campanetes blanques són fundes per al cafè amb una pipa verda i la punta pintada de groc. Les flors són fundes de les magdalena, enganxades dues entre sí pel costat dels quadres i amb un motiu floral brillant en cadascuna d’elles (1 borsa de 100 em va costar 1€). Les papallones les he comprat en un basar. 

Els tests tenen roses de nespresso i paper higiènic sobre broqueta pintada de verd.
Les de magdalenes estan subjectes amb una mica de plastilina verda.

L’arbre dels cors volia que representara alguna cosa màgica per als pares. Cada cor és una cartolina doblegada amb forma de finestra. Dins té la foto d’un bebè. Quan el cor està tancat es pot llegir “T’estimo” i obert en cada costat posa “MARE o PARE”. Les fulles verd clar són de cartó ondulat verd xispejat i les verd fosc d’unes fulles de “papers del món”.

Com són la classe dels conillets i dels ossets, en lloc de posar follets he fet un fada conilla, i un fada óssa. Les ales de la conilleta estan revestides de laca d’ungles transparent amb cors de colors.

Per al següent mural vertical de fons verd fosc vaig fer un xurro de paper pinotxo i ho vaig tallar en trossos totalment iguals d’uns 4 cm. tancant el cul de la rosa amb gir i una mica de cola en barra.
Els traços marrons caragolats és una inspiració de “L’arbre de la vida” de Klimt. I les floretes que es veuen estan fetes amb
gouche sobre paper d’aquarel·la de 370 gr. I també hi ha alguna papallona.

L’entrada de la llar d’infants està decorada amb un arbre vistós en color i molt elaborat. Sobre un inusual fons lila, he col·locat la part blanca que és de paper xarol (en tres parts ja que és gegant) i damunt l’altra capa de paper marró xocolata que fa el tronc. Les branques xicotetes les he pintat amb llapis marró. La vora estil puntilla de iaia està feta amb retolador posca blanc. Les figures dels mussols pare-fill estan fetes amb papers del món, gouche i paper d’aquarel·la. Té diversos elements com els dos coloms enamorats, el niu, cors, pomes, papallones.
Les fulles s’han fet amb colors brillants per a que destaquen sobre aquest fons blanc.

Finalment, els núvols és una tècnica que he tret d’un llibre que m’ha regalat pel meu aniversari el meu home i el qual recomane que es diu TALLER DE PAPER Y CARTULINA.
Els núvols estan dibuixats amb bolígraf de tinta. Després es passa una brotxa amb aigua i s’escampa sal.

Per veure tots els detalls, podeu clicar a les diferents imatges per ampliar-les.2 thoughts on “La primavera de Mercedes”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *