Mercat Solidari 2013

Mai havia participat en una activitat d’aquest tipus i la veritat és que ha sigut una grata sorpresa disfrutar del Xè Mercat Solidari de l’escola La Mola el passat 13 de desembre. Un dels seus objectius és recollir diners per enviar-los en forma de recursos a una xiqueta equatoriana apadrinada a través del programa educatiu de “Ayuda en Acción”, així com també recollir productes per al banc d’aliments local.
Les famílies participen aportant joguets, llibres, pel·lícules… de segona mà per revendre’ls i tots els xiquets/es de l’escola elaboren diferents manualitats que també aprofiten per vendre aquell dia. És per això que vull compartir algunes d’aquestes creacions que us poden servir per inspirar-vos en algun moment del curs.
Bàsicament vaig a comentar les que vam elaborar a infantil, ja que són les que conec millor:
  • Els alumnes de 3 anys es van encarregar de fer marcs de fotos amb play mais i marietes “porta-rotus” de plastilina.
  • Els de 4 anys vam elaborar punts de llibre amb cartolina i divermàgic, castells porta-llapis amb material reciclat i fanalets amb pots de vidre i paper de seda.
  • I els de 5 anys van fer paper de regal amb paper continu pintat, pots de ceràmica amb motius nadalencs i jocs de taula molt vistosos.
A continuació, us mostre algunes fotos de la nostra paradeta per poder vore els resultats:
A banda de tot això, cada cicle també participa en la creació del seu propi cartell. A infantil el que vam pensar que cada aula decorara unes lletres triant tècniques diferents. Així, entre tots vam muntar la frase “MERCAT SOLIDARI INFANTIL” enganxant les lletres en paper continu i decorant-ho tot amb dibuixos dels xiquets/es.
Les tècniques utilitzades van ser les següents:
  • Enganxar boletes de plastilina i vernissar.
  • Pintar ditades de diferents colors i enganxar gomets d’estrella.
  • Enganxar figures de paper fetes amb troquel·ladores.
  • Enganxar els retalls d’aquestes figures i d’altres.
  • Decorar amb figures de goma eva, botons i altres miniatures.
  • Pintar en cera tova i enganxar cotó.
  • Fer un collage amb paper de seda i vernissar amb purpurina.
Podeu utilitzar aquesta proposta per crear qualsevol tipus de cartell, així que us deixe un àlbum per poder vore amb més detall les lletres:

Si us ha agradat i voleu saber més, dir-vos que pròximament publicaré el procés d’elaboració de les manualitats que vam fer els de 4 anys.

Amplia la info: Programa Educativo de Ayuda en Acción – Celebrando 10 años de apadrinamiento1 thought on “Mercat Solidari 2013”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *