Un abecedari amb molta vida!

Una de les primeres coses que es fa en un aula d’infantil és col·locar un mural de l’abecedari per a que els alumnes tinguen una referència de les grafies. El passat curs, com ja tenien 5 anys, vaig pensar que el podien elaborar ells. D’aquesta manera, va sorgir la idea de fer…
un abecedari divertit, creatiu i amb molta vida!
Material necessari:
  • Cartolines grogues (tamany din-A4)
  • Pintura de diversos colors
  • Pinzells
  • Ulls grans
  • Cola blanca
  • Retolador permanent negre

Procés d’elaboració:

  1. Primerament, durant el taller de grafisme, vam fer el fons de la cartolina groga. Els alumnes tenien al seu abast tots els colors i un pot d’aigua per anar rentant el pinzell. L’única consigna va ser que havien de pintar línies horitzontals molt juntes. Tenien tota la llibertat per triar els colors i, fins i tot, fer les barreges que consideraren convenients.
  2. Una vegada sec, vaig marcar en cada cartolina el contorn de les lletres amb llapis. Els xiquets/es van pintar amb pintura negra l’interior de cada una de les lletres.
  3. Després, van dibuixar lliurement braços i cames a cada una de les grafies amb el retolador permanent.
  4. I per últim, vam enganxar els ulls utilitzant cola blanca (si ho feu amb pegament de barra acaben caient).
Us deixe un xicotet vídeo per veure millor el resultat de cada lletra:
Un apunt important: a banda de que és una activitat que ajuda a conèixer o recordar les lletres de forma més espontània, es va plantejar de forma que fora un treball totalment col·laboratiu i molt adaptat al ritme de cadascú. Va haver alumnes que van fer més fons o lletres i altres van dibuixar més detalls. Conforme anaven acabant una tasca, se li oferia una altra o, també, ajudaven als companys. A més, a l’acabar ningú podia reconèixer quina lletra era la seua perquè tots havien col·laborat en diverses d’elles. Una manera genial de treballar el respecte i la cooperació!


7 thoughts on “Un abecedari amb molta vida!”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *