Projecte “Superherois”: dissenyadors de màscares i braçalets

Aquestes dues activitats van tindre molt d’èxit entre els xiquets. No sols es tractava d’elaborar una màscara i uns braçalets qualsevols, sinó que van inventar-se un superheroi sencer per explicar-lo a la classe: nom, símbols, poders… i tot allò que se’ls puguera ocórrer. D’aquesta manera, van treballar la part creativa i imaginativa en diversos àmbits.
Per fer les màscares van utilitzar una plantilla fotocopiada en cartolina. Els xiquets havien de fer el disseny previ amb llapis pensant quins símbols volien utilitzar i per què. Després van combinar diversos materials lliurement per pintar i decorar-la. Finalment, van explicar quin nom havien triat i van estar una llarga estona jugant i posant per a la càmera!
Amb els braçalets van fer servir material reciclat: cartrons de paper higiènic, pintura, cintes adhesives de colors, retalls de gomaeva, gomets, tisores i cola. Primer, van pintar 2 cartrons amb un color. Una vegada secs, van fer un tall verticalment a cadascun i van enganxar cinta adhesiva als cantons o bé per decorar allà on volien. Als retalls de gomaeva van dibuixar alguns símbols com rajos, estrelles, cors o lletres amb l’ajuda de plantilles. Una vegada retallats, els van enganxar lliurement amb cola. Com a toc final van decorar amb alguns gomets.

En aquesta activitat van estar pensant quin seria el poder que tindrien i quina posició farien per llançar-lo. Es van engrescar molt i van jugar durant alguns dies. Els van gastar tant que al final els vam haver de posar una tira de velcro grapada per darrere perquè el cartró havia cedit i no se’ls aguantava!

Com veieu, van ser un dies molt divertits i motivadors!


1 thought on “Projecte “Superherois”: dissenyadors de màscares i braçalets”

  • Trobe que és un tema realmente motivant i engrescador per als xiquets i xiquetes. I ja es veu que ho heu passat d'allò més bé! Gràcies per ensenyar-nos el que fas.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *