Avui llegim: “El día que el mundo amaneció al revés”

Abans de finalitzar l’any, estrene secció nova gràcies a Boolino. Cuentos infantiles y juveniles que em va oferir participar al seu programa Boolino Friends. Es tracta d’una col·laboració on m’envien llibres i jo vaig escrivint ressenyes per valorar-los al meu bloc.
Avui tinc entre les mans “El día que el mundo amaneció al revés” d’Eva Moreno Villalba guanyador del Premio Boolino de Narrativa Infantil 2016. És una història ideal per xiquets/es a partir de 8 anys de 120 pàgines totes elles carregades d’un llenguatge senzill i divertit, molt proper als infants.
Sincerament, la seua lectura ha sigut d’allò més àgil, enganxant-te des del primer moment. Narrat en primera persona descobreixes a través dels ulls de Berto, un xiquet de 4t de primària, que un matí el món s’ha tornat boig. Els seus pares i tots els altres adults es comporten com si foren xiquets d’infantil. Per un dia, petits i grans canvien totalment el rol i, amb l’ajuda dels seus amics, Berto viurà una emocionant aventura que li ajudarà a madurar i entendre un poc més el món en el que viu.
Una cosa que m’ha encantat és com l’autora crea un cert paral·lelisme d’aquesta catàstrofe amb altres, comparant-la des d’un tsunami fins a invasions zombis. Exposa totes les coses bones, com que no han d’anar a l’escola, a través de Daniel, el personatge entremaliat en qui pense que s’identificaran més els petits lectors, ja que tot li pareix genial i no vol que torne a la normalitat; però també existeixen els aspectes negatius i altres temptacions que els protagonistes han d’anar superant.
Aquest relat ens ensenya alguns valors importants com la responsabilitat, l’esforç i l’empatia. És interessant veure com, poc a poc, van superant les seues pors, van fent-se conscients dels seus errors descobrint quines alternatives podien haver triat, van sentint l’obligació d’ajudar de forma desinteressada als altres i gràcies a que van actuant correctament aconsegueixen les compensacions merescudes.
Estic segura que, en un temps, serà una de les lectures que els faré a les meues filles. Fàcil, ràpida, intrigant i divertida.


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *