Llibre sensorial “low cost”

Coneixeu què és un quiet book? Fa un temps que s’estan posant de moda aquests llibres tranquils, sensorials, tàctils… artesanals i d’inspiració Montessori. Normalment les seues pàgines són de tela o feltre i presenten diferents activitats manipulatives i multisensorials amb materials diversos, ideals per als més menuts.
Amb ells s’estimula el desenvolupament sensorial, la psicomotricitat fina i la creativitat. A més, desperta la curiositat i l’exploració pels materials, les formes, els números, el llenguatge, la imaginació… Poden passar-se una bona estona concentrats i tranquils amb els diferents reptes que van trobant. Si feu una ràpida cerca a google us pot donar una idea del que us estic parlant.
Fa ja un parell d’anys que volia aconseguir-ne un per a les meues filles. Hi ha un munt de pàgines al facebook per compar-ne o tutorials al youtube per fer-ne. Però com el meu problema és la falta de temps, encara no havia pogut posar-me mans a l’obra. Casualitats de la vida, va arribar al costat de casa la gran oportunitat! El dissabte passat vaig assitir a un taller que feien al poble per elaborar un llibre sensorial a baix preu. Gràcies a Karina de l’associació Alcocebre Joven, vam descobrir que realment en un matí pots crear el teu propi quiet book adaptat al nivell que necessites (des dels 2 fins als 6 anys). Només necessites alguns materials bàsics i un poc d’imaginació ja que hi ha infinitat de possiblitats.
Enlloc de cosir, vam fer servir sobretot gomaeva, feltre, velcro, fil i pistola de silicona entre altres materials, la gran majoria aconseguits als bazars. Seguint unes poques pautes de la nostra guia i amb certa paciència ja que és un treball minuciós, vam elaborar 8 activitats a banda de la tapa. El que jo vaig fer és per a 3 i 4 anys que és l’edat de les meues filles. Però també podeu veure una altra versió que va fer la meua companya Marta, pensada per a xiquets d’1 a 2 anys i que ha volgut compartir amb nosaltres.

És cert que no queden tant detallats com els de tela, però fan exactament la mateixa funció. Us deixe un vídeo de com interactuar amb ell.

Nosaltres ja l’hem posat en pràctica i ens ha encantat!

A més de desenvolupar les diferents habilitats, les meues filles també han de posar en pràctica la resolució de conflictes entre elles ja que només tenim un llibre per a les dues. És genial veure com van parlant, discutint, proposant, solucionant, compartint i, fins i tot, ajudant-se una a l’altra. Com veieu, pot ser una activitat molt completa!


1 thought on “Llibre sensorial “low cost””

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *