Aigua, vaixells i monstres

Aquestes són algunes de les activitats referescants que hem fet durant les primeres setmanes de curs, durant el període d’apatació/acollida dels alumnes de 3 anys. Les veig ideals per finalitzar o rebre el curs perquè encara tenim bon temps i podem experimentar tranquil·lament amb l’aigua.

 

PROPOSTA 1: Experimentar lliurement amb aigua, bombolles i sabó.

Utilitzem safates plenes d’aigua, amb diferentes estris que deixen passar o no l’aigua, per poder fer trasvassaments…

Deixem passar un temps per deixar-los gaudir i, de sobte, comencen a caure bombolles dins de les safates (la mestra seria l’encarregada de fer servir un “pompero” per donar eixe efecte, és per això que no tinc fotos per compartir). Van observant i jugant.

Finalment, afegim sabó i observem què passa. Els encanta! Important tindre a mà una muda per canviar-los perquè solen banyar-se prou. Tot i això, és curiós observar com hi ha una minoria de xiquets/es que no volen banyar-se o embrutar-se… Per què deu ser? Ho deixe a la vostra imatginació i reflexió.

 

PROPOSTA 2: Vaixells amb suros de piscina.

Fem una presentació durant l’assemblea del vaixell, preguntem si surarà o no, portem una safata amb aigua per comprovar-ho, posem el vaixell i intentem fer-lo navegar sense tocar-lo. Com ho farieu? Alguna idea? I si bufem?

A continuació, intentem descobrir amb quins materials està fet i proposem que en facen un per a casa i poder jugar a la banyera, per exemple.

És molt senzill, només necessitem un tros de suro de piscina, un palet de fusta i un triangle de goma eva amb 2 talls. Podem decorar-lo com vulguem. Nosaltres vam posar gomets al suro i ditades de pintura a la vela.

 

PROPOSTA 3: Monstres d’aigua.

Per a aquesta activitat, bufem (cosa que hem practicat amb la proposta anterior) a través d’una palleta/canyeta taques de tèmpera aigualida. No és una tècnica novedosa, però va molt bé per estimular els músculs de la boca i la coordinació.

Una vegada està seca la pintura, enganxem ulls de diversos tamanys amb cola en cada una de les taques que han eixit. Nosaltres també li hem posat un títol divertit. El resultat és molt graciós!Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *